16 - 22 sepVecka 38

Mån16
Tis17
Ons18
Idag19
Fre20
Lör21
Sön22

Boka Hifu hals & dekolletag - Diba Beauty Care, Solna - Bokadirekt

Vad är HIFU-behandling?  Principen bakom HIFU-behandling är att högfrekvent ultraljudenergi riktas mot de djupa lagren av huden, där den omvandlas till värmeenergi. Denna värmeenergi kan sedan användas för att öka produktionen av kollagen och elastin i huden, vilket i sin tur kan ge en fastare och mer ungdomlig hud. Behandlingen kan också användas för att minska utseendet av fina linjer och rynkor, samt för att minska utseendet av dubbelhaka. En av de stora fördelarna med HIFU-behandling är att det är en icke-invasiv behandling, vilket innebär att det inte krävs några kirurgiska ingrepp eller nålar. Detta gör att behandlingen är relativt smärtfri och kräver ingen återhämtningstid. Det är också en relativt snabb behandling, som oftast kan utföras på mindre än en timme. 
 Är HIFU effektivt? En HIFU-behandling orsakar flera tusen små koaguleringspunkter på olika djup, och dessa bidrar till en omedelbar sammandragning. Samtidigt stimuleras ny kollagenbildning vilket ger en långvarig effekt. Då energin från HIFU-maskinen dessutom är helt oberoende av hemoglobin och melanin så passar behandlingsformen alla hudtyper. 
 Vad sker i huden under HIFU-behandling Under HIFU-behandling, riktas högfrekvent ultraljudenergi mot de djupa lagren av huden, där den omvandlas till värmeenergi. Denna värmeenergi kan användas för att öka produktionen av kollagen och elastin i huden, vilket i sin tur kan ge en fastare och mer ungdomlig hud. HIFU-behandling kan också stimulera produktionen av nytt kollagen och elastin, vilket kan ge långvariga resultat. Under behandlingen kan patienten känna en viss värme eller stickande känsla i huden, men detta är vanligtvis inte smärtsamt och försvinner snabbt efter behandlingen. Ökad produktion av kollagen och elastin 
 HIFU-behandling kan öka produktionen av kollagen och elastin i huden, vilket kan ge en fastare och mer ungdomlig hud. Detta beror på att den högfrekventa ultraljudenergin som används under behandlingen kan stimulera hudens naturliga produktion av dessa proteiner. Resultaten kan vara synliga redan efter en behandling, men flera behandlingar kan behövas för att uppnå maximal effekt. 
 Varför blir HIFU-behandling allt mer populär för att strama åt huden i ansikte, mage och dubbelhaka? Den ökande populariteten av HIFU-behandling kan förklaras av dess effektivitet och säkerhet. Många patienter har sett positiva resultat från behandlingen, vilket har gjort den till ett populärt alternativ till mer invasiva behandlingar som kirurgi. Behandlingen kan också vara ett alternativ för personer som vill ha en fastare och mer ungdomlig hud men inte vill eller kan genomgå kirurgiska ingrepp. 
 HIFU-behandling – hur ofta behövs det? De flesta behöver endast en behandling med HIFU för att få ett önskvärt resultat. Om huden däremot är väldigt lös kan behandlingen behöva upprepas efter ungefär ett halvår. 
 Hur länge håller HIFU? Precis som med många andra skönhetsbehandlingar så varierar hållbarheten från person till person. Faktorer som påverkar är exempelvis ålder och eventuell medicinering. 
 Vad kan man behandla med HIFU? De flesta partier med lös hud går att behandla med HIFU – både på kropp och ansikte. Några vanliga partier att behandla med HIFU är ögonlock och dubbelhaka, men det kan också vara effektivt för att: * minskar rynkor * lyfta ögonbryn och kinder * förbättra munnens definition * lyfta huden vid käkarna * släta ut huden på bröstkorgen. 
 Så går HIFU-behandling till HIFU-behandlingen börjar vanligtvis med rengöring av området, och därefter appliceras en gel. Sedan drar hudterapeuten en handhållen maskin över huden som ger ifrån sig ultraljudsvågor. En session kan ta mellan 15 och 90 minuter att genomföra. Hur ont gör HIFU? Under en HIFU-behandling är det vanligt att få en pirrande eller stickande känsla i huden som behandlas. De flesta som genomgår behandlingen känner viss smärta, men enbart när HIFU-maskinen applicerar energin mot huden. Den pirrande eller stickande känslan är ett gott tecken på att nybildningen av kollagen har påbörjats. 
 Innan HIFU: Innan själva behandlingen får du åka till kliniken för en konsultation, där hudterapeuten ska säkerställa att du är en kandidat för behandlingen. När du sedan åker tillbaka till kliniken för själva behandlingen så ritar hudterapeuten först på området, och applicerar en särskild ultraljudsgelé som ska leda in ultraljudet till det nedersta hudlagret. 
 Efter Behandlingsreaktioner: Många upplever en stramare känsla i huden direkt efter en HIFU-behandling. Det slutgiltiga resultatet syns dock inte förrän efter cirka sex månader. En stor fördel med HIFU är att den synliga delen av huden inte påverkas av behandlingen, så du behöver inte ta en paus från ditt vardagliga liv för att läka. 
 * Behandlingsområdet kan visa rodnad och svullnad. Detta är normala reaktioner och försvinner vanligtvis inom 48 timmar. * Gnugga inte behandlingsområdet inom 7 dagar. * Undvik både kalla och varma kompresser samt aktiviteter med hög värme såsom varma källor och bastu. * Alkohol och Vätskeintag: * Undvik alkohol i 48 timmar, då det kan vidga blodkärlen och öka svullnaden. * Drick 6-8 glas vatten dagligen. * Massera inte på en vecka efter behandlingen.  * Applicera en ansiktsmask dagligen under den första veckan och använd solskydd. * Undvik annan behandling på samma område inom en månad, såsom RF, vakuum, ultraljud eller mekaniska rullar. * Undvik att använda Glykolsyra, AHA-masker eller genomgå laserbehandlingar. 
 Medicinering: * Om du tar aspirin eller liknande mediciner, var medveten om att de kan öka blåmärken i det behandlade området. 
 Ger HIFU-behandling några biverkningar? I allmänhet ger HIFU-behandling väldigt få biverkningar. Du kan till exempel uppleva milt obehag och viss smärta direkt efter ingreppet. Några mer sällsynta biverkningar som har rapporterats av ett fåtal människor är svullnad, rodnad, blåmärken och utslag.
1 vald tjänst