Hur går en stötvågsbehandling till?.
Stötvågsbehandling är en effektiv metod där ljudvågor, tryck och frekvens stimulerar vävnaden. Detta är med på att skapa en effekt på cellnivå, det reducerar kalkinfällning och stimulerar nerv receptorer som resulterar i en smärtlindring.
Denne form för behandling är ett vetenskapligt dokumenterad verktyg som används inom det muskuloskeletala systemet. Vi använder stötvåg för att behandla olika typer av smärtor och sjukdomstillstånd i muskler, senor och skelett.
Behandlingsprocedur
Behandlingen tar ca 5 min och upprepas vanligtivs med 5-7 dagars mellanrum. Totalt brukar 3-5 behandlingar räcka för att ge bestående och tillfredsställande resultat.
Smärtsamt men uthärdlig behandling
Att tänka på före, under och efter en stötvågsbehandling
Man bör avstå från instensiv fysisk aktivitet och tung eller explosiv belastning av behandlad vävnad det närmaste dygnet efter en behandling. Man bör inte genomgå någon parallell behandling som kortisoninjektion, antiinflammatoriska läkemedel eller blodförtunnande medicinering av hög dos. Personer med hjärtbesvär, ökad blödningstendens samt gravida skall inte behandlas med stötvåg.
Vad kan behandlas med stötvågsbehandling?
Diagnoser och vävnadsskador där stötvågsbehandling används: Tendinos, ärrvävnad, kalkinfällning och vissa ligamentära skador.
Impingement
Supraspinatustendinit
Supraspinatustendinos
Infraspinatustendinos
Subskapularistendinos
Kalkaxel
Rotatorcuffskador
Tendinit, tendinos
Lateral epikondylit – tennisarmbåge
Medial epikondylit – golfarmbåge
Tendinos
Trokanterit
Adduktortendinos – ljumskbesvär
Tendinos
Hopparknä
Löparknä
Hälsenseinflammation – achillestendinos
Plantarfasciit (hälsporre) – Hälsmärta
Benhinneinflammation – Medialt tibiasyndrom