Krämiga, varma, naturliga toner står i fokus i vårens trendfärg. Vi bad frisören Ebba Bygde på Belle Studios berätta allt om tiramisu hair.
Har du hört talas om tiramisu hair? Om inte kan du räkna med att hårtrenden dyker upp i ditt Instagramflöde inom kort. Rosie Huntington-Whiteley, Kim Kardashian och Beyoncé är bara några av de många kändisar som snappat upp trenden som döpts efter Italiens mest berömda dessert. Efterrätten består av espresso, krämig mascarponeost, äggsmet med konjak och savoiardkex. På samma sätt färgas håret i flera lager av lena, varma, guldiga toner.
– Tiramisu hair beskrivs bäst som en balayage med en fyllig mörk botten och varma, mjuka slingor i flera nyanser. Intrycket ska vara naturligt och hälsosamt, berättar Ebba Bygde, frisör och salongschef på Belle Studios i Göteborg.
Från att det varit inne med kalla blonderingar går trenden nu mot varmare blonda toner.
– Att ta hand om sig står i fokus i skönhetsbranschen generellt just nu. Man pysslar om huden, kroppen och håret. Många som tidigare gjort jättetunna ljusa slingor, så kallade ’babylights’, väljer nu en balayage i varmare toner. Även mörka som tidigare velat bli väldigt ljusa vill hellre göra färgningar som går ton i ton med deras naturliga hårfärg. Det är snällare mot håret att inte bleka det så mycket, och med en balayage behöver man inte komma lika ofta heller. Dessutom ser varma toner oftare lite hälsosammare ut, säger Ebba Bygde.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste från Bokadirekt.